כשאתה בונים אתר וורדפרס עבור לקוח, חשוב לזכור כי חווית השימוש שלו אינה מתחילה ומסתיימת בחלק הקדמי בלבד, אלא כוללת גם שימוש בפאנל ניהול אתר וורדפרס אשר כולל לוח מחוונים. לוח מחוונים צפוף ועמוס עלול להיות מבלבל עבור מנהל אתר, מה גם שרוב הסיכויים שמנהל האתר – הלקוח, אינו זקוק לכל הפונקציות הכלולות בלוח המחוונים של פאנל ניהול האתר. התאמה אישית של לוח המחוונים של מנהל אתר וורדפרס באמצעות פישוט לוח המחוונים כך שיהיה קל יותר להשתמש בו וכן, ביטול נקודות עומס – עשוי לעזור לך להגדיל את הפרודוקטיביות ויכולות הניהול השוטף של מנהל האתר.

קיימות דרכים רבות להתאים אישית את לוח המחוונים של וורדפרס על מנת לפשט אותו: סידור מחדש של פריטי תפריט, הוספה או השבתה של ווידג'טים ושינוי הסטיילינג שלו. למעשה, ניתן להפוך את לוח המחוונים של וורדפרס לא רק למושך יותר עבור הלקוח שהזמין את האתר, אלא גם לפרקטי יותר. יתר על כן, התאמה אישית של לוח המחוונים למנהלי מערכת וורדפרס מועילה לבונה האתר בדיוק כמו עבור הלקוחות שלו: שימוש בלוגו ובמיתוג בונה האתר, למשל במקום בלוגו ברירת המחדל של וורדפרס. בנוסף, בוני אתרי וורדפרס המקלים על לקוחותיהם באמצעות התאמה אישית של לוח המחוונים, עשויים לקבל פחות שאלות ממנהל האתר וכך למזער את ה"הפרעה" ליום העבודה…

התאמה אישית של לוח המחוונים בפאנל ניהול וורדפרס

  1. החלפת לוגו: דף הכניסה לפאנל ניהול וורדפרס הוא הדבר הראשון שהלקוח – מנהל האתר, רואה כשהוא נכנס לניהול האתר. מצב זה הופך את פאנל ניהול האתר לאטרקטיבי עבור בונה האתר מכיוון שהוא יכול להשתמש בו כדי לחזק את המיתוג שלו. אמנם אין פסול בדף ההתחברות של וורדפרס כפי שהוא, אך קיימות דרכים כדי לשפר אותו ולמתג אותו. שיטה אחת לעשות זאת היא להוסיף לוגו ותמונת רקע מותאמים אישית לדף הכניסה לפאנל הניהול. התאמה אישית של דף הכניסה מאפשרת להוסיף לוגו (של בונה האתר או של הלקוח – מנהל האתר). ההתאמה האישית של חלק זה באתר אינה דורשת זמן רב ויכולה לעשות את ההבדל העיקרי בהתרשמות מפאנל ניהול האתר. כדי להתאים אישית את השער של אתר וורדפרס, ניתן לפעול באחת משתי הדרכים הבאות: הראשונה היא לשנות ידנית את הלוגו. ביצוע פעולה זו כרוכה בשינוי סגנונות CSS של קבצי הכותרת והחלפת קובץ site-login-logo.png בשם הקובץ של הלוגו הנבחר. שיטה פשוטה הינה שימוש בתוסף וורדפרס LoginPress אשר מאפשר שינוי של תמונת הרקע של דף הכניסה, כמו גם את הלוגו. ניתן גם להתאים את הגובה והרוחב של הלוגו ולבצע הגדרות תצוגה נוספות.
  2. ערכת עיצוב ייעודית: בדיוק כפי שניתן להשתמש בתבניות / ערכות עיצוב על מנת לעצב את החלק הקדמי של אתר וורדפרס, ניתן להשתמש בערכות עיצוב לפאנל ניהול האתר על מנת לעצב את החלק האחורי של האתר. ערכת העיצוב הינה למעשה תוסף אשר יאפשר לשנות את העיצוב של לוח המחוונים של וורדפרס. תוסף פופולרי לכך הוא לוח המחוונים של Ultimate: תוסף וורדפרס זה זמין בגרסאות חינמיות ובתשלום. על ידי שדרוג לתכנית בתשלום, ניתן להשתמש בתוסף זה כדי להוסיף גיליון סגנונות CSS ולבטל את הגדרות מנהל ברירת המחדל. במידה ורוצים רק רוצה לשנות את ערכת הצבעים של לוח המחוונים, ניתן לעשות זאת מבלי לשנות קוד כלשהו או להתקין תוסף נוסף. אופן פעולה זה מאפשר בקלות לשנות את ערכת הצבעים גם אם לא רוצים להתאים אישית את המיתוג או הלוגו.
  3. וויג'טים מותאמים אישית: לקוחות שאינם מכירים את וורדפרס עלולים להתקשות בניווט בלוח המחוונים, במיוחד בפעמים הראשונות שהם נכנסים לפאנל הניהול. לכן, עשוי להיות מועיל להוסיף עצות, משאבים ותיעוד – אשר נגישים ישירות מלוח המחוונים. לדוגמה, בונה האתר יכול לספק הודעת קבלת פנים הכוללת קישורים למשאבים מועילים. זו יכולה להיות דרך יעילה ללמד את הלקוח – מנהל האתר, מבלי להקדיש זמן רב מדי במענה על שאלות חוזרות. התוסף Ultimate Dashboard לאתרי וורדפרס יכול לתת מענה לסעיף זה, כאשר אפשרות נוספת היא להוסיף ידנית ווידג'ט מותאם אישית דרך קובץ הפונקציות.php, ולהחיל את הקלאס WP Widget.
  4. הסרת פרטי תפריט מיותרים: אחד הדברים העלולים לגרום ללוח המחוונים של ניהול אתר וורדפרס להיות מבלבל עבור הלקוח – מנהל האתר, הינו מספר פריטי התפריט המוצגים. בעוד שבונה האתר בוודאי מכיר את כל הפריטים הללו ומכיר את דרכו במרכז השליטה של האתר כמו גב כף ידו, רוב הסיכויים כי ללקוח ייקח זמן רב כדי להגיע למיומנות זו. רבים מפריטי התפריט שאליהם צריך מנהל האתר לגשת, מעטים הרבה יותר מאלו המוצגים הלכה למעשה ומסיבה זו מומלץ להסיר פריטי תפריט אשר מיותרים עבור מנהל האתר. קיימים תוספי וורדפרס בהם ניתן להשתמש כדי להתאים אישית את פריטי התפריט בוורדפרס, כגון פלאגין Admin Menu Editor – חינם וקל לשימוש. הוא גם כולל הוראות ותיעוד מקיף כיצד להסתיר פריטי תפריט.