זה אף פעם לא כיף להרגיש דשדוש בבוץ כשנכנסים לפאנל ניהול אתר וורדפרס במטרה לנהל את תכני האתר. הסיבות לאיטיות פאנל ניהול וורדפרס שונות ומגוונות ונעות בטווח שבין: שרת אחסון אתרים איטי, פלאגיני וורדפרס הדורשים משאבי שרת רבים כדי להיטען ולפעול, גירסת PHP ישנה של שרת אחסון וורדפרס, בסיס נתונים כבד, מערכות API המקושרות לאתר, מגבלת זיכרון נמוכה, טעינת תוכן גדול מדי, יישומוני לוח מחוונים רבים מדי או מיותרים.

כיצד להתגבר על איטיות פאנל ניהול וורדפרס?

  1. ייתכן ויש צורך להחליף את ספק אחסון וורדפרס: למרות שמדובר בפתרון יחסית קיצוני, ניכר כי ברוב המקרים של איטיות פאנל ניהול וורדפרס, הבעיה טמונה בשרת אחסון אתרים איטי. יכול להיות וכאשר אתר הוורדפרס היה בתחילת דרכו, נפחו והתעבורה בו התאימו לנתוני שרת אחסון האתר, אולם במשך הזמן עולה נפח האתר ועולה התעבורה בו וכעת שרת אחסון וורדפרס אינו מתאים יותר לצרכי האתר.
  2. אפשר להיעזר בפלאגין Query Monitor: בהתקנה הראשונית של אתר וורדפרס, לוח המחוונים (Dashboard) היה ריק ברובו וככל הנראה עלה מהר. במשך הזמן אנו מוסיפים לאתר וורדפרס פלאגינים שונים לצורך נראות ותפעול האתר. על אף שמספר הפלאגינים אינו גורע ממהירות עליית פאנל ניהול האתר, יש לציין כי פלאגינים אשר עושים שימוש גבוה במשאבי שרת, כן יאטו את מהירות העליה של פאנל ניהול וורדפרס. של כך נועד פלאגין Query Monitor ומטרתו לסייע באיתור פלאגינים אשר יוצרים עומס על משאבי שרת אחסון האתר. לאחר התקנת הפלאגין, הוא יציג בממשק המשתמש את הפלאגינים הצורכים משאבי שרת ועלולים לגרום לאיטיות הטעינה של פאנל ניהול וורדפרס. פלאגין כזה מומלץ לנטרל או להחליף בפלאגין מתקדם יותר, או פלאגין דומה הצורך פחות משאבים.
  3. שימוש בגירסת PHP עדכנית: וורדפרס כתובה ובנויה בשפת PHP, אולם גירסת PHP בה משתמש האתר תלוי בגירסת ה- PHP של שרת אחסון וורדפרס. גירסאות PHP עדכניות בשרת אחסון האתר חיוניות הן לאבטחת וורדפרס והן לשמירה על מהירות גבוהה של טעינת האתר וטעינת פאנל ניהול האתר. אתרי וורדפרס בעלי אחסון אתרים המוגדר לגירסאות PHP 5.6 ומטה, עלולים לחוות לא רק פגיעות אבטחה אלא גם טעינה איטית של האתר ופאנל הניהול שלו. המלצה גורפת – לעדכן גירסאות PHP של אחסון וורדפרס לגירסה 7 ומעלה ולוודא כי אתר הוורדפרס פועל באופן תקין תחת גירסה זו. במידה ולא, יש לעדכן גירסת וורדפרס ואת גירסאות הפלאגינים וערכות העיצוב של האתר.
  4. נטרול או החלפת Heartbeat API: שימוש ב- API זה מסייע באספקת תקשורת בזמן אמת בין הדפדפן לשרת אחסון האתר בזמן חיבור לפאנל ניהול וורדפרס. Heartbeat API מסייע בשמירה אוטומטית בזמן עבודה עם עורך הטקסט של וורדפרס, אולם הוא עלול גם להאט את פאנל ניהול האתר היות והוא שולח בקשת AJAX כל 15 שניות בזמן עבודה עם עורך הטקסט. נטרול Heartbeat API או החלפתו ב- API אשר מאפשר שינוי הגדרות יסוד, עשוי לשפר באופן ניכר את מהירות העבודה בפאנל ניהול וורדפרס.
  5. תחזוקת בסיס הנתונים וניקויו: בסיס הנתונים של וורדפרס עלול במשך הזמן לאחסן מידע שכבר אינו רלוונטי לאתר הוורדפרס וזאת בעיקר כאשר באתר פועלת חנות או חנויות WooCommerce. מומלץ מאד לתחזק את בסיס הנתונים של האתר ולנקות אותו על מנת שלא לצבור מידע חסר רלוונטיות ולהעמיס על בסיס הנתונים. עומס זה עלול להתבטא באיטיות פאנל ניהול האתר ואף באיטיות האתר עצמו. פלאגין בשם WP-Optimize plugin עשוי לסייע בתחזוקה שוטפת זו.
  6. הגדלת מגבלת הזיכרון של וורדפרס: מגבלת זיכרון PHP של אתר וורדפרס עלולה ליצור צוואר בקבוק אשר יתבטא באיטיות פאנל ניהול האתר. על מנת להימנע ממצב זה, קיימת אפשרות להגדיל את מגבלת הזיכרון של וורדפרס בקובץ wp-config.php. יש לציין כי קיימות חברות אחסון וורדפרס אשר אינן מאפשרות (מסיבות אבטחה) לבצע פעולה זו באופן עצמאי ובמקרה זה מומלץ לפנות לחברת אחסון האתר ולבקשם לבצע את הפעולה.
  7. הגבלת כמות התוכן המוצג בפאנל ניהול וורדפרס: הגדרות Screen Options בוורדפרס מאפשרות להגדיר את מספר הפוסטים והדפים המוצגים בלוח המחוונים של פאנל ניהול וורדפרס. אתרי וורדפרס המפעילים חנות WooCommerce יכולים להציג בלוח המחוונים גם מוצרים, הזמנות וכדומה. מומלץ להקטין למינימום את כמות התוכן בלוח המחוונים על מנת לאפשר לו טעינה מהירה ככל האפשר.
  8. ביטול וויג'טים בלתי שימושיים בלוח המחוונים: וורדפרס מציג כברירת מחדל בלוח המחוונים מספר וויג'טים אשר לא תמיד יש בהם שימוש, כגון וויג'ט חדשות ואירועים. מומלץ לנטרל וויג'טים אשר אין בהם שימוש, היות ואלו משפיעים לרעה על מהירות הטעינה והפעולה של לוח המחוונים ופאנל ניהול האתר. פלאגין וורדפרס בשם Widget Disable עשוי לסייע בביצוע משימה זו: התוסף מאפשר להשבית את ה- Sidebar ואת לוח המחוונים ומספק ממשק משתמש קל משקל ופשוט לשימוש.