סביבת פיתוח אינה דומה לכל כלי אחר בו משתמשים בעת פיתוח אתר וורדפרס והסיבה לכך היא, שפתרונות שונים מבצעים עבודות שונות כך שלא כמו עורך הטקסט המועדף על כל אחד, סביר להניח שמפתחי אתרי וורדפרס צריכים להכיר מספר סביבות פיתוח. לדוגמה, לפיתוח מקומי קיימות השלכות שונות על זרימת העבודה, בשונה משימוש ב"ארגז חול" מקוון. יתר על כן, בחירת הלקוח בחברת אחסון אתרים כזו או אחרת יכולה גם היא למלא תפקיד בסוג הסביבה המתאים ביותר לפיתוח אתר וורדפרס. במאמר זה נסקור חמש מהאפשרויות הטובות ביותר ליצירת סביבת פיתוח של וורדפרס.

לפני שנבחן פתרונות ספציפיים, מומלץ להכיר את הסוגים השונים של סביבות הפיתוח הקיימות:

ארגזי חול מקומיים "מבוססי קונטיינרים" – זהו פיתרון יחסית חדש לפיתוח מקומי של אתרי וורדפרס וניתן למצוא חבילות המציעות יצירת אתרים מהירה ואפילו במקרים מסוימים "מעכשיו לעכשיו".
ארגזי חול מקוונים –  סוג של סביבה מקוונת בלבד המציעה הרבה יותר גמישות לשיתוף ההתקדמות של מפתח אתר וורדפרס עם הלקוחות שלו. עם זאת, קיים צורך בחיבור לשרת האינטרנט בכל פעם שרוצים לעבוד.
סביבה מרובת פתרונות – זוהי השיטה הישנה והטובה לפיתוח מקומי: כלים כמו XAMPP או MAMP הינן תוכנות המאפשרות פיתוח וורדפרס תוך התאמה אישית ומורכבות גבוהה, אך פחות גמישות.

דוגמאות לסביבות פיתוח לאתרי וורדפרס:

1. WP Sandbox: ארגז החול של וורדפרס לא נמכר למעשה בעיקר כדרך לפתח אתרי וורדפרס, אלא כמארח להדגמת תכני אתר וורדפרס. הפריסה המהירה היא מאפיין של הכלי המסוים הזה, כמו גם היכולת לשתף קישורים עם העולם כולו. בזכות התשתית שלו, WP Sandbox יכול להיות אידיאלי להקמת אתר לדוגמה – אתר שפותח על שרת מקומי ויש צורך להציג אותו ללקוחות. התמחור הינו חודשי כאשר המגבלה היחידה למספר ההתקנות היא רק התקציב.

2. DesktopServer: אחת מסביבות הפיתוח של ארגזי החול החלוציות שנוצרה אך ורק לאתרי וורדפרס. DesktopServer נבחר על ידי מפתחי וורדפרס רבים, בעיקר מכיוון שהוא קל לשימוש. סביבת פיתוח זו זמינה ל- Windows וגם ל- macOS ומבטיחה פריסה מהירה במיוחד של אתר וורדפרס: מזינים מספר נתוני מפתח, מקליקים ומחכים כמה שניות עד שההתקנה תופיע בממשק המשתמש הגרפי המותאם אישית (GUI). כדאי לציין כי DesktopServer פועל על XAMPP, בניגוד להרבה פתרונות חדשים יותר בשוק. קיימת גרסת DesktopServer בחינם ומוגבלת בתכונות, כאשר גרסת הפרמיום המלאה הינה בתשלום.

3. Local by Flywheel: זוהי סביבת ארגזי חול איכותית לפיתוח אתרי וורדפרס. במבט ראשון, דומה מאד ל- DesktopServer אך עם זאת בעלת הבדלים: לדוגמה, בעוד שיש עדיין דגש על זמן הפריסה, Local פועל ב- Docker (סביבת פיתוח בפני עצמה) ולא ב- Stack של XAMPP. סביבת הפיתוח של Local מציעה גם ממשק משתמש מלוטש ויתרון משמעותי נוסף – סביבת פיתוח זו הינה חינמית לחלוטין.

4. Varying Vagrant Vagrants – VVV: זוהי אלטרנטיבה שאושרה על ידי וורדפרס לדוקר, דרך ניידת לבנות סביבות פיתוח המופעלות משורת הפקודה, כך שהיא נהדרת עבור מפתחים המשתמשים בטכנולוגיה זו בזרימות העבודה שלהם. VVV בונה על בסיס זה כדי להתמקד בפיתוח וורדפרס באופן ספציפי. זה כולל ממשק אינטרנט מסודר ועם זאת פונקציונלי (למרות שמדובר בכלי מקומי) והפריסה קלה ברגע שהכל מוגדר. ההתקנות ניידות לחלוטין, אין מגבלות על מספר האתרים שה'מכונה' יכולה להחזיק והכלי חופשי לחלוטין.

5. DevKit by WP Engine: בתוך החבילה מקבלים: כלי פיתוח "מבוסס קונטיינים", פונקציונליות ספציפית לערכת עיצוב ג'נסיס (למי שמשתמש בה), כלי ניקוי באגים, פונקציונליות לדחוף ולמשוך פריסות בצורה חלקה, גישת SSH. ניתן לדמות אפשרות זו ל- VVV במובנים רבים, שכן גם אותם יתרונות עבור אותו כלי חלים כאן. עם זאת, בדומה ל- Local by Flywheel, סביבת DevKit מספקת אינטגרציה עם חשבון WP Engine, יחד עם חיבור StudioPress. נכון לעת כתיבת שורות אלו, DevKit נמצא כרגע בבטא פתוח כך שהוא עדיין חינמי.