כאשר מפחיתים את משך הזמן הדרוש לאיתור DNS עבור אתר וורדפרס, הדבר מתבטא בשיפור משמעותי של זמן טעינת האתר – דבר אשר עשוי להגדיל את דירוג האתר במנוע החיפוש גוגל. כניסה לאתר וורדפרס בדפדפן כוללת עבודת DNS ברקע, על מנת לקשר בין כתובת ה- IP של האתר לשם הדומיין של האתר. תהליך זה נקרא איתור DNS וכאשר תהליך זה איטי, המשמעות הינה בזמן עליה ארוך לצורך הצגת האתר ותכניו ומכאן – סיכון לדירוג נמוך של האתר בתוצאות החיפוש של גוגל. ניתן כמובן לבדוק את מהירות בדיקת ה- DNS לאתר ובמידה וקיים צורך להקטין את משך הבדיקה, קיימות מספר דרכים לעשות זאת על מנת להאיץ את מהירות הטעינה של אתר הוורדפרס.

חשוב לציין כי מבחינת גוגל, הסיכוי לקבלת דירוג טוב בתוצאות החיפוש תלויה בכך שלפחות 90% מתוכן הדף (גרפיקה וטקסט) יעלו תוך מקסימום 100 מילי-שניות. כמו כן, מבחינת חווית שימוש עולה כי מעל ל- 50% ממשתמשי אתר מסוים ינטשו אותו במידה והוא אינו עולה לחלוטין תוך 3 שניות. בדיקת DNS מתרחשת כאמור בכל פעם שרושמים בדפדפן שם דומיין בשורת ה- URL. בתהליך בדיקת ה- DNS – Domain Name System מזוהה כתובת האתר עם כתובת ה- IP שלו. כאשר נמצא כי ה- DNS תואם לדומיין בעל כתובת ה- IP הספציפית, ניתן לטעון תוכן מהאתר. במידה ובדיקת DNS אורכת יותר משניה אחת, זה כבר פי 10 יותר מההמלצה של גוגל למשך הזמן הדרוש לבדיקת DNS וזאת, עוד לפני שתוכן כלשהו מהאתר עולה בדפדפן. בדיקת DNS צריכה לארוך מקסימום 40 מילי-שניות.

דרכים להפחתת DNS Lookup לאתר וורדפרס:

  1. בדומה לספקי אחסון אתרים, קיימים ספקי DNS בעלי איכות שונה. רוב ספקי הדומיינים מספקים גם שירות DNS, אולם מומלץ לבדוק את איכות השירות ואמינותו. ניתן להעביר את שירות ה- DNS לספק DNS מהיר או לחליפין, לעבור לשירות CDN כגון CloudFlare. שירות CDN משמש כמתווך בין הדפדפן לבין אתר וורדפרס על ידי שימוש באשכול שרתי ביצועים גבוהים ולא רק בשרת DNS אחד המצוי בתוכניות אחסון אתרים רגילות. ניתן גם להשתמש בשירות CDN על מנת לשמור את תוכן אתר הוורדפרס זמין במטמון ולאפשר לו אופטימיזציה וטעינה מהירה יותר.
  2. שימוש במטמון DNS: מטמון DNS דומה למטמון וורדפרס וניתן להשתמש בו כדי לצמצם את זמן איתור ה- DNS. כמו כן, אפשר להגדיר אחסון במטמון DNS באמצעות שינוי ערכי זמן לחיות (TTL) עבור רשומות ה- DNS של אתר הוורדפרס. רשומות ה- A ו- AAA של האתר צריכות להיות מוגדרות לערכי TTL נמוכים יותר, אולם רשומות CNAME, MX ו- TXT יכולות לקבל הגדרות TTL גבוהות יותר כמו 12 או 24 שעות. בעניין זה חשוב לציין כי אם למשל רשומות ה- MX של האתר מוגדרות ל- TTL גבוה, לא יתקבלו הודעות דוא"ל במהירות ולכן יש לקחת זאת בחשבון בעת ביצוע הגדרות TTL.
  3. הגדרת אחזור Prefetching) DNS): ניתן לצמצם את זמן האחזור על ידי הגדרת Lookups DNS לביצוע ברקע. כדי להפעיל שחזור מוקדם של DNS באתר וורדפרס, יש להוסיף את הקוד הבא לכותרת של קבצי הדף:

<!– DNS Prefetching –>
<link rel="dns-prefetch" href="//asset1.com">
<link rel="dns-prefetch" href="//asset2.com">

כמובן לא לשכוח להחליף את ערכי asset1.com בשם הדומיין האמיתי.
  1. הפעלת Keep-Alive: דרך נוספת להקטין את חיפושי ה- DNS היא לאפשר Keep-Alive: שמירה על קשר בין שרת אחסון וורדפרס לבין הדפדפן באופן עקבי וטעינת קבצים בבת אחת ולא כבקשות נפרדות. לדוגמה, טעינת נכס אחד מתוך "website1.com" ושלושה מקורות מתוך "website2.com" יכללו ביחד ארבע בקשות DNS. עם שמירה על Keep-Alive מופעל, אותם משאבים ייטענו כמו שתי בקשות DNS בסך הכל. כל הדפדפנים המובילים תומכים ב- Keep-Alive והוא מופעל כברירת מחדל ברוב המקרים. אם הוא מושבת, ניתןלהפעיל אותו מחדש בשרתי אחסון אתרים Apache ו- Nginx. מומלץ מאד להקפיד לגבות את אתר הוורדפרס לפני ביצוע שינויים אלו כך שניתן יהיה לשחזר אותו במידת הצורך ולמנוע אובדן המידע.